Internationale Vakbeurs Foodspecialiteiten barst uit z’n voegen!


Voor de 29e keer is op maandag 1 en dinsdag 2 oktober de Internationale Vakbeurs Foodspecialiteiten gehouden. Dit is dé vakbeurs voor foodspecialiteiten, gericht op speciaalzaken en aanverwante kanalen. Producenten, importeurs en groothandels tonen op de beurs uitgebreide assortimenten en noviteiten in Hollandse- en buitenlandse kazen, boerenkaas, noten, zuidvruchten, chocolade, bonbons, koffie, thee, charcuterie, wijnen en andere drankspecialiteiten, geschenkartikelen en verpakkingsmaterialen, bedrijfskleding en winkelinrichting.

De organisatie had dit jaar voor het eerst de beursdagen van dinsdag en woensdag verschoven naar de maandag en dinsdag, dit op nadrukkelijk verzoek van de foodspecialisten. Dit en het feit dat ook andere branches steeds meer aansluiting zien voor de activiteiten in hun bedrijf, maakte dat het bezoekersaantal met maar liefst 20% is gegroeid.

Ook de vele wijzigingen op de beursvloer, de investeringen van de exposanten, boekpresentatie van Betty Koster aan chef kok John Halvemaan en de ambassadrice van Kroatië, en de vele activiteiten zoals “Mooiste Foodbruidstaart” hebben als een magneet op de bezoekers gewerkt.

Boerenkaas
Doordat kaasspeciaalzaken en foodspecialiteitenwinkels een belangrijke doelgroep van de vakbeurs vormen, is ook boerenkaas een belangrijk product op de vakbeurs. De Bond van Boerderij-Zuivelbereiders (BBZ) was met een eigen stand op de vakbeurs aanwezig en presenteerde de winnaars van de lekkerste Zuivel en Zachte kaas.

Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours
Tijdens de vakbeurs vinden de kaaskeuringen plaats van het Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours (NNKC). Deze kaaswedstrijd trekt jaarlijks zo’n 450 deelnemers uit de kaasindustrie, handel en detailhandel. Het is dit jaar de 59e editie van het NNKC. Deelnemers kregen tien kaasmonsters te proeven, die zij zo nauwkeurig mogelijk dienden te benoemen. Voor de beste keurders zijn er bronzen, zilveren en gouden medailles in de categorieën industrie, handel en detailhandel. De overall winnaar krijgt op een feestelijke avond op 11 oktober de prestigieuze ‘Gouden Kaasboor’ uitgereikt.

Holland Kaaskeuring
Daarnaast was er de presentatie van de finalisten van de Holland Kaaskeuring, de consumentenkeuring van kazen van grote producenten: de lekkerste kaas in twee categorieën. Ieder jaar worden andere categorieën gekozen. Welke van de inzendingen de lekkerste kaas is, werd bepaald door een consumentenpanel van het Centrum voor Smaakonderzoek (CSO).

Voor uw agenda
De 30e editie van de Internationale Vakbeurs Foodspecialiteiten 2019 vindt plaats op maandag 30 september en dinsdag 1 oktober 2019.
Expo Houten
Meidoornkade 24
3992 AE Houten
www.vakbeursfoodspecialiteiten.nl